Tuesday, April 20, 2010

Story uusi poolin joukkuemestaruuden

[This article is in Finnish.]

Story Poolin joukkue, Juan Castaneda, Tuomas Riipinen, ja Jesse Rosendahl, voitti vuoden 2010 poolbiljardin joukkueiden suomenmestaruuden. Nuorekas mutta kokenut joukkue uusi mestaruudensa edelliseltä vuodelta. Mitään untuvikkoja Storyn pelaajat eivät toki enää ole, mutta etenkin finaalissa Storyn joukkue oli selvästi ikävuosissa Galaxie Cue Sports 2:n "veteraaniporukkaa" perässä. GCues 2:ssa pelasivat seniorirankingia hallitsevat Mika Määttä ja Kauko Keskinen sekä kokenut Teppo Rantanen. Kisat pelattiin Tampereella Galaxie Centerissä. Kolmosijalle jäivät Galaxie Cue Sportsin ykkösjoukkue ja Lahden LP-90:n kolmosjoukkue.

Finaalien peliparit olivat 9-pallossa Riipinen vastaan Määttä, 8-pallossa Rosendahl vastaan Keskinen ja 14.1:ssä Castaneda vastaan Rantanen. Molemmissa joukkueissa pelattiin melkein koko kisat samoilla pelivalinnoilla.

Ysipallo-ottelussa Storyn Riipinen pääsi alussa 3-1 -johtoon, mutta Määttä pääsi tasoihin kahdeksannessa erässä. Riipinen otti kuitenkin uudelleen johtoaseman ja johti parhaimmillaan 8-4. Määttä kavensi, mutta 8-5 -tilanteessa Mika ei päässyt hyvästä aloituksesta huolimatta ykköspallon päälle. Alla video ysipallo-ottelun ratkaisuerästä:

Mestaruus ratkesi Jesse Rosendahlin ja Kauko Keskisen kasipallo-ottelussa. Ottelu eteni tasaväkisesti, mutta Rosendahl sai lopussa puristettua itsestään tarvittavan keskittymisen ja vei ottelun lopulta luvuin 8-6. Aiemmin jo kasipallon SM-kisojen puolivälieriin selvinnyt Rosendahl pelasi koko kisojen ajan vakuuttavaa kasipalloa. Viimeisessä erässä Rosendahl joutui urakoimaan pussitusten ja jättöjen kanssa, mutta varmisti lopulta Storyn mestaruuden varmoilla otteillaan. Alla ratkaisuerän viimeiset pallot.

Peli oli tätä ennen hetkittäin hieman hermostunutta. Tässä erässä GCueS 2:n Keskinen putsaa lopulta pöydän, molempien pelaajien päästessä yrittämään erän voittoa.

Samaan aikaan straight pool -ottelussa pelasivat Storyn Juan Castaneda ja GCueS:n Teppo Rantanen. Pelissä ei nähty valtavia lyöntisarjoja ja peli eteni tasaisesti pisteissä. Ottelu keskeytettiin, kun Rosendahlin voitto Keskisestä ratkaisi finaalin. Alla näyte Castanedan ja Rantasen pelistä.

Toisessa välierässä hopeajoukkue GCueS 2 kohtasi saman seuran ykkösjoukkueen, jossa pelasivat Toni Valkila, Einari Autero ja Jimmy Wikman. Ykkösjoukkue oli etukäteen kisojen ennakkosuosikkeja, mutta Kauko Keskinen jyräsi Valkilan kasipallossa (8-2) ja Määttä voitti hienosti pienestä altavastaaja-asemasta mestaruussarjan kärkimiehen Einari Auteron lukemin 9-6. Jimmy Wikman ehti ennen näitä pelejä voittaa Rantasen straight poolissa. Wikman nakutti tauluun lukemat 100-20 tyypilliseen nopeaan tyyliinsä.

Story kohtasi välierässään Lahden LP-90:n kolmosjoukkueen, jossa pelasivat Jarno Toivonen, Marko Salonen ja Henri Toivo. Ottelu oli Storyn hallintaa. Rosendahl ja Riipinen voittivat omat pelinsä (8-2 ja 9-6) ja Castanedankin peli oli tässä vaiheessa jo 97-30. Tiukemmalle Story joutui puolivälierässä Hyvinkään HyvBk:n Miikka Hirvosta sekä Makkosia Marko ja Petri vastaan. Ottelu päättyi 2-1 Storylle. Riipinen voitti ysipallossa ja Petri Makkonen straight poolissa. Rosendahlin ja Hirvosen kasipallo-ottelu päättyi lopulta 8-7 Rosendahlille.